Boekontwerp Jubileumboek Van Doorne Advocatuur

Van Doorne zet zich in voor mensen, met mensen. Een jubileumboek met een persoonlijk verhaal.

Anne-Marie Geurink
+31 (0) 615111689   
annemarie@devormforensen.nl

Annelou van Griensven
+31 (0) 644688094
annelou@devormforensen.nl

Transformatorplein 6
6827 AC
Arnhem

Advocatenkantoor Van Doorne bestaat 90 jaar en voor deze gelegenheid kregen wij de opdracht een jubileumboek te ontwerpen. Een boek waarin transformatie, samenwerken en een moderne organisatie naar voren komen. 

Sera Schutijser is werkzaam bij Van Doorne en deed een onderzoek naar de bedrijfscultuur van Van Doorne voor dit boek. Het resulteerde in een uitgave met interviews, grappige en ontroerende anekdotes en authentieke portretten. De foto's van een aantal van de medewerkers werden gemaakt door Medea Huisman. Zoveel mensen zoveel verhalen. Deze werden zichtbaar in beeld en in tekst. De interviews zijn door Sera Schutijser en Bas Fontijn afgenomen en op papier gezet. 

Binnen het ontwerp kozen we ervoor zinnen/uitspraken van medewerkers die over het verleden of over de toekomst gaan er uit te halen. Deze hebben we links op de pagina geplaatst wanneer deze gaan over het verleden en rechts geplaatst, wanneer deze gaan over de toekomst. 

'Je moet weten waar je vandaan komt, als je wilt weten waar je naar toe gaat' Saskia Laseur (managing partner)

De portretten in het boek zijn gefotografeerd door Medea Huisman. Naast de mensen die werken bij Van Doorne werd ook de omgeving verkend en vastgelegd. 'Toen ik met Sera door het gebouw liep opzoek naar behind the scenes beelden en verhalen, viel mijn oog op steeds dezelfde soort plant. We kwamen erachter dat deze planten allemaal stekjes waren van de kantoorplant van een zeer gewaardeerde collega, die vroegtijdig en plotseling was overleden. Door al de stekjes verspreid over kantoor, leefde de herinnering aan deze kantoorgenoot voort.'

Alle portretten zijn in het ontwerp naast het interview geplaatst. Om het geheel van de organisatie zichtbaar te maken zie je op elke portretpagina ook een stukje van het volgende portret. Ze staan schouder aan schouder en hebben een eigen functie en verhaal binnen Van Doorne. 

Keep me updated!